fredag 17 februari 2012

T.G.I.F.

Pasta med fläskfilé i gräddig vinsås



En härlig dag med strålande sol och massor med takras. Hoppas helgen bjuder på samma fina väder...
Har hört att det ska komma snö men nej å nej, det vill vi inte ha!!!

Har tillbringat förmiddagen hos min sjukgymnast som gett mig ultraljud bl.a.
Detta är rena rama njutningen med tanke på stötvågsbehandlingen som jag brukar få.
Resultatet däremot är oförändrat, tyvärr...men på sikt kanske det blir bättre...






Har fått förfrågan om receptet till denna rätt.
Varsågod, här kommer det...



Pasta med oxfilé i gräddig vinsås


En underbart krämig och mastig pasta som du kan servera som bjudrätt eller som vardagsrätt.
För4 personer.





Ingredienser

4 portioner pasta, tex. taglietelle
400 g oxfilé
Smör till stekning
5 schalottenlökar
1 dl marinerade soltorkade tomater
1 dl torrt vitt vin
3 dl grädde
Salt
Peppar
1 msk aromsmör, tex. vitlöks- och persiljesmör
1 dl hackad persilja

Tillbehör:
4 msk aromsmör
Riven parmesan


Gör så här
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, låt den rinna av. Stek oxfilén runt om ca 7 minuter, den ska vara lätt rosa inuti. Ta upp, låt den vila i folie ca 5 minuter och skär i skivor.
Dela löken och stek den i ca 5 minuter. Blanda i tomaterna och fräs någon minut, ta upp grönsakerna.

Häll vin och grädde i pannan, koka upp och sjud ca 5 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar. Blanda i pastan, grönsakerna och aromsmöret, låt allt bli genomvarmt.

Vänd ner oxfilé och persilja. Servera pastan toppad med tillbehören.
Låt er väl smaka och njut, för detta är super gott!!

Nu ska jag skjutsa Flisan och två kompisar till sporthallen. Dom ska träna pingis, inför tävling den 3 mars.


                            Ha en fortsatt trevlig fredag, kära bloggisar!























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar